Theaterwandeling Holtrop; operatie overleven

Theaterwandeling Holtrop; operatie overleven
25
okt
-
2
nov
Tachtig jaar geleden, op 5 september 1944 ontstond door foute berichtgeving, Dolle Dinsdag. Nederlanders dachten dat het land bevrijd was en Duitsers raakten in paniek. Zij vluchtten massaal weg. Maar nog diezelfde dag bleek dat er van een Duitse capitulatie geen sprake was.
De Duitsers waren echter zo nerveus dat gevangenen in Kamp Vught begin september aan de lopende band werden geëxecuteerd. Op 4 en 5 september waren er 117 executies in twee dagen. Bijna alle 3400 overgebleven gevangenen werden in treinwagons gedreven en afgevoerd naar concentratiekampen in Duitsland. De vrouwen gingen naar Ravensbrück en de mannen naar Sachsenhausen, kampen waar de omstandigheden bijzonder slecht waren. Toen de geallieerden zes weken later Vught bevrijdden, troffen ze een leeg kamp aan.

Voor het vierde jaar op rij wordt in Ermelo de theaterwandeling georganiseert. Een verhaal wat verteld wordt door losse scenes, audio, video, muziek en dit jaar zelfs dans! De bezoeker wandelt zelf langs de verschillende punten en ontdekt zo de geschiedenis. Dit jaar in het kader van 80 jaar bevrijding wordt het spannende, waargebeurde verhaal verteld van Roelf Holtrop, die arts was tijdens de tweede wereldoorlog.

De theaterwandeling vindt plaats op 25 en 26 oktober en 1 en 2 november.

Koop nu jouw tickets! https://hetpakhuisermelo.nl/theaterwandeling

Bezoekersinformatie

Datum
25 okt t/m 2 nov 2024
Locatie
Watervalweg 175
3853 PS Ermelo
Entree
13.95
Organisator
Museum Het Pakhuis